Skötselråd för löshår

Washing

Tvättning av ditt löshår:

Tvätta ditt hår regelbundet, och använd gärna både schampo  och balsam. Tänk däremot på att aldrig kamma ditt löshår när det är blött eftersom hårstråna blir känsligare och lättare går av då.
För att minska risken för slitage bör du alltid reda ut ditt hår
innan du tvättar det eller blötter ner det. Det bästa för ditt låshår är produkter som återfuktar håret, ett exempel på detta är schampo och balsam anpassat för torrt hår, då denna typ av schampo och balsam återfuktar ditt hår. Sulfat fri schampo är också att föredra och andra produkter som innehåller så många naturliga ingredienser som möjligt.
Tänk på att du inte behöver tvätta ditt löshår lika ofta som du tvättar ditt riktiga hår, eftersom löshåret inte blir smutsigt eller fettigt på samma sätt som ditt egna hår(då det inte växer direkt från din skalp).

Vårt virgin remy löshår ser alltid fräscht och nytt ut efter varje gång du tvättat det. Det bästa är att låta håret självtorka efter tvättning. Använd gärna inpackningar i samband med tvättningen av ditt löshår,  då det är jätte bra för både ditt eget hår och löshåret!


Styling

Styling av ditt löshår:

Löshåret från Divine hair Sweden tål att plattas, lockas, fönas och stylas efter eget önskemål. Dock får du inte glömma att använda värmeskydd vid plattning och lockning av löshåret. Om du struntar i att använda värmeskydds-spray så slits ditt löshår.

För maximal “livslängd” på ditt löshår rekommenderar vi dig att undvika hårpomada, hårvax samt hårgelé eller andra stylingsprodukter som innehåller alkohol, eftersom dessa torkar och sliter ut löshåret.

Glöm inte att vårt behandlade remy löshår är mycket känsligare än vår obehandlade virgin remy löshår, därför kräver det behandlade remy löshåret mer omsorg och att du verkligen ser efter vilka produkter du använder. Samma gäller om du färgar ditt virgin remy löshår.

Swimming

Simma / bada med löshår:

Du får bada i både klor- och saltvatten med ditt löshår från Divine hair Sweden, men var noga med att tvätta håret efter simturen. Klor och saltvatten torkar ut ditt hår så det är viktigt att direkt efter simturen tvätta löshåret och därefter göra en hårinpackning eller använda leave-in conditioner för att återfukta håret. Det ultimata är ju att inte doppa löshåret i klorvattnet/saltvattnet alls, men det går även bra att använda en badmössa.

Sleeping

Sova med löshår:


Innan du går till sängs bör du sätta på dig ett hårnät för att hålla frisyren på plats eller skydda håret med hjälp av nylonstrumpor eller sjal. På så sätt skyddas ditt hår från trassel och slitage under natten. Du kan även fläta håret i en hästsvans, detta gör dessutom att ditt löshår får mer volym när du flätar upp flätan på morgonen.


Eftersom vi förser dig med äkta virgin remy hår och behandlat remy löshår av högsta kvalité, tål håret om du sover utan skydd någon enstaka gång, men om du vill ha fortsatt fint hår utan trassel och slitage bör du skydda det under natten.

Tänk också på att inte somna med blött hår om du vill förhindra trassel eller att hårstrån lossnar, gäller både virgin remy löshår och vanligt remy löshår!

Brushing

Borstning av ditt löshår från Divine hair:

Dra med fingrarna eller borsta igenom ditt hår dagligen, börja från roten och arbeta dig neråt till topparna. Borsta inte vid fästerna (nail hair) eller på tränsen. Det bästa är givetvis att använda borstar anpassade just för extensions, som t.ex. Loop Brush, som du dessutom också kan köpa från Divine Hair Sweden men det går givetvis jätte bra att använda vanliga borstar också.
Borsta igenom ditt hår innan tvättning, innan du blöter ner det och innan du flätar det.
Brushing

Vilka hårprodukter ska jag använda till mitt löshår?

Det går bra att använda de hårprodukter som du använde innan hårförlägningen bara du inte glömmer bort att tvätta ditt hår och göra inpackningar regelbundet.
Det finns även produkter som är anpassade för löshår,om du är osäker kan du fråga din frisör efter tips på sådana.  
Du har säkert hört om silikondroppar. Silikondroppar gör ditt hår glansigt men det sliter på håret, därför rekommenderar vi att du istället använder Silkesdroppar, eftersom dessa återfuktar håret. Såklart gör det inget om du använder silikondroppar lite då och då, men vi rekommenderar dig att inte använda det för ofta. För maximal “livslängd” på ditt löshår rekommenderar vi dig att undvika hårpomada, hårvax samt hårgelé, eftersom dessa torkar och sliter ut löshåret.
Hårprodukter som innehåller alkohol torkar också ut ditt hår så försök undvika sådana produkter. De bästa hårprodukterna för både ditt naturliga hår OCH löshår, är olivolja, shea butter, argan olja och kokos olja. Ju naturligare, desto bättre...
Brushing

Hur du undviker torrt löshår, slitage och trassel

ALLT hår trasslar, fäller och kan bli torrt. Vi förser våra kunder med löshår av väldigt hög kvalitet och som håller länge men det är inget mirakel hår, precis som ditt egna hår inte heller är helt perfekt. Om du missköter ditt hår så kommer det garanterat att skadas. Löshår från Divine hair Sweden tål väldigt mycket och har svårt för att trassla, fälla eller skadas men om man inte tar hand om håret så kan man förstöra det. Det viktigaste är att du behandlar löshåret lika bra som du hade behandlat ditt eget hår. 

Man kan exempelvis minska onödig trassel och torrt hår som fäller, genom att ta hand om hela håret. Det är lätt att bara ta hand om det yttersta håret och håret längst fram och glömma löshåret som ligger underst och längst bak på huvudet (det håret man inte ser närman kollar sig i spegeln). Löshåret vid nacken har väldigt lätt för att trassla ihop sig (eftersom det brukar bli varmt och svettigt vid nacken när man bär löshår) och om man inte tar hand om det kan det leda till slitage. Håret kommer då trassla ihop sig till en klump och det kommer vara väldigt svårt att få upp "klumpen" utan att slita av massa hår i processen.
För att förhindra detta måste du därför noggrant borsta igenom ditt löshår över HELA huvudet. Sov med fläta, simma med badmössa och sätt upp håret i hästsvans vid träning. Var även noga med vilka hårprodukter du använder och se till att göra en deep conditioner minst en gång i veckan. Använd dig av hårinpackningar och bra kvalitéts schampo och balsam. Smörj även in håret varje dag med naturliga oljor, så som kokosolja eller olivolja, Man behöver inte ta mycket då risken finns att håret ser för fettigt ut, det räcker med bara några droppar som du masserar in i håret. 
Brushing

Lace closures/frontals & silk based closures

Closures och frontals är underbara uppfinningar som ger många, många stylingsmöjligheter samtidigt som det skyddar det egna håret. Det finns olika metoder att fästa en closure och en frontal, den vanligaste metoden är att limma fast den.  Det är även populärt bland många kvinnor att hålla closuren på plats genom en s.k. "elastic band method", vilket innebär att man håller fast closuren med hjälp av ett gummiband runt huvudet. Det går även att sy fast closuren och frontal och många kvinnor gillar att intallera sina closures och frontals bakom hårlinjen för naturligare look. Det är viktigt att använda scalp protector INNAN man limmar fast closuren så slipper man irriterad hud eller att håret lossnar. Om man vill ha en naturligare look på sin lace closure kan man alltid "bleach the knots" för att ta bort/bleka de små svarta knopparna i botten(där håret sitter fast). På så sätt slipper man att det ser ut som om man har prickig hårbotten. Om man tycker att ens silk based closure är för ljus för att kunna smälta ihop med ens egen hudfärg, kan man "tint it with tea", vilket betyder att man med hjälp av te får silkesbasen att bli mörkare. 
Brushing

Färgning och blekning av ditt löshår

Vår huvudsakliga uppgift är att förse Dig med löshår av hög kvalité, men din uppgift är att sköta om håret och bevara kvalitén. Tyvärr sliter färgning och blekning på håret men det betyder inte att du inte ska/kan färga ditt löshår från Divine hair, snarare att du ska tänka dig för innan du gör det. Vi uppmuntrar alla våra kunder att prova nya frisyrer och hårfärger men tänk på att det kan vara värt att gå till en professionell frisörsalong och inte färga hemma själv. Hemmafärg är faktiskt mer skadligt för ditt hår än de färger som används på frisörsalonger. Även om det är ett mycket billigare alternativ att färga håret själv hemma så kan det i längden bli en dyr historia. Det är viktigt att du noggrant följer instruktionerna som medföljer hårfärgen, lämna till exempel inte i hårfärgen längre än vad som rekommenderas. Om något går fel under färgningen kan ditt hår börja fälla, trassla, bli torrt och frizzigt.  

Efter att du färgat eller blekt ditt hår bör du göra regelbundna hårinpackningar och deep conditioner som innebär att du masserar håret med olivolja eller kokosolja (finns andra produkter att använda, bara googla upp det), sätter en plastpåse på huvudet(för värmen skull) och värmer på med en hårfön. Detta ska du göra i minst 30 minuter varje gång. En deep conditioner hjälper till att återfukta ditt löshår. Använd dig också av schampo och balsam som är anpassad efter färgat hår. Om topparna blivit alldeles för slitna efter färgningen eller blekningen bör du klippa av de.
Vi rekommenderar dig att INTE färga eller bleka vårt behhandlade remy löshår då det redan är behandlat och därför mycket känsligare än vårt virgin remy löshår! Om du  absolut vill färga ditt behandlade remy löshår rekommenderar vi att låta en frisör göra jobbet eller att du gör det endast om du är väldigt kunnig i området.
Brushing

Hårkritor

Våra Divine temporära hårkritor är väldigt populära och passar utmärkt för de som inte vill färga sitt hår med riktig färg och de som bara vill piffa uppp frisyren över en kort period. Hårkritorna är inte skadliga för ditt hår men de kan göra håret torrt. Därför är det viktigt att du är noggrann när du tvättar av hårkritorna och gärna använder hårinpackningar efteråt.

Även om dessa hårkritor är temporära så måste du vara extra försiktig vid färgning av redan behandlat löshår. Om du t.ex önskar använda kritorna på ditt Divine löshår i de ljusaste färgerna ( #60, #613, #24,#16 mm) så tänk på att det kan bli väldigt svårt att tvätta ur färgen. Eftersom de ljusaste nyanserna har blivit starkt kemiskt behandlade för att få sin färg( blondering och blekning är väldigt skadigt för allt hår) och sitt utseende, så kan det hända att färgen från hårkritorna sugs in i löshåret och det därför krävs flera tvättningar att få bort.